keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kenttä vierailu toiselle tallille

Heips!

Aina ei siis suunnitelmat mene lähellekkään niinkuin ne on suunniteltu.

Eilen pakkasin aamulla Elmerin ja minun viimeiset tavarat valmiiksi, joita tiesin illalla kenttä vierailulla tarvitsevani. Osan kamoista laitoin jo maanantai iltana valmiiksi.
Puolilta päivin käytiin hakemassa kaverini luota koppi valmiiksi meille, jotta päästään sitten lähtemään kun siltä tuntuu.

Noin kahden maissa, rupesin pakkaamaan Elmerin varusteita autoon, ja heinät verkkoon sekä kaikki muut valmistelut valmiiksi, tähän saakka kaikki oli vielä mennyt suunnitelmien mukaan ja hyvin! (: Kotona Elmeri oli aamun ulkona.


Kuitenkin jossain välissä touhutessani kerkesin nyrjäyttämään nilkkani, ja nivelsiteethän sieltä poksahti. Jalka turpos, hyvä kun kenkää sain jalkaan, kävely oli aivan tuskaista, sekä jalka alkoi sinertämään hieman.
Päätin kuitenkin että kentälle lähdetään kun ollaan sovittu, että mennään. Jouduin kuintenkin soittamaan kaverilleni Larissalle, että tulee kentälle varulta, jos en jalkani kanssa kärsikkään ratsastamaan, niin ratsastaa hän sitten Elmerin. Ja Larissa onneksi kerkesi tulemaan! (:

Matkalla kentälle.

Elmeri meni koppiin tosi hyvin, ihan perässä kävelemässä kun kotoa lähdettiin. Matka meni hyvin, alkuun koppiin jouduttuun Elmeri vähän siella steppas mutta liikkeelle lähdettyä rauhoittui.  Uudessa paikassa ihmetteli hieman uusia hevosia ja uusi paikkoja. Mutta pikku hiljaa siitä muutaman hirnahduksen ja hetken steppailuiden jälkeen rauhottui.

Harjattiin Elmeriä ja ei muuta kun varusteet selkään, tässä vaiheessa jalkaani särki koko ajan enemmän ja enemmän..

Ensimmäiseksi siis Larissa nousi selkään, kävelivät ja hieman ravailivat Elmerin kanssa. Mitään ihmeempiä eivät tehneet. Larissan mentyä hetki, ajattelin itse nousevani selkään kuitenkin jalkani kivuista huolimatta.
Selkään nousu oli jo ensimmäinen ongelma, sillä nivelsiteet poksahti juuri oikeasta jalasta, jolla ponnistan itseni hevosen selkään. No ei siinä, pääsin kyytiin kuitenkin pienellä avustuksella, ja kokeilin jalustimia jalkaan.. Ei toivoakaan ratsastaa jalustimien kanssa, joten ilman jalustimia ratsastin.
Larissa ja Elmeri

Alkuun Elmeri oli hieman jännittynyt ja vauhtia piisasi hyvin. 



Elmeri oli selästä käsin hieman vireä, ja hössötti paljolti, mutta alkoi sitten kuitenkin rentoutumaan vähäsen. Tehtiin muutamat väistöt, ja kaarevia uria, ympyröitä sekä kahdeksikkoa. Elmeri liikku ihan kivasti omalla moottorilla, virtaa ois voinu jopa olla vähän vähempikin.  Aikani ratsastettua Larissa nousi takaisin selkään, ottamaan laukat Elmerin kanssa.  Nostot oli mielestäni hyviä ja rauhallisia. Sekä laukka itsessään vaikutti rauhalliselta, vähän hiomalla eiköhän siitäkin vielä hyvä tule. (:

Mutta jostain kumman syystä kaarteessa laukatessa Larissan tasapaino petti, ja tietenkinhän keikahti kyydistä pois. :D Larissaan ei onneksi sattunut, ja Elmerikin vain juoksi lähimmälle heinä kasalle.  Otin Elmerin kiinni, ja Larissa takasin kyytiin.  Pikku hiljaa alettiin lopettelemaan sillä kyyti takaisin kotiin oli jo tuloillaan. Otettiin lopuks varusteet pois, ja taluttelin kentällä Elmeriä hetken, jotta hengitys tasaantuu.

Ja eikö tietenkin kun Elmeri oli hikinen, niin pitänyt alkaa piehtaroimaan märällä kentällä... Hevonen oli hyvän näkönen sitä koppiin laittaessa..


Eiköhän me vielä mennä jollonkin uudestaan kentälle kyseiselle tallille, kunhan saan ton jalkani kuntoon niin pääsee kunnolla ite treenailee Elmerin kanssa! =)

Eli siis jalkahan näyttää tällä hetkellä tältä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti