lauantai 29. maaliskuuta 2014

Juoksutus sekä uusia varusteita!

Moikka taas!

Eli otsikko kertookin jo aika paljon, meidän eilisestä päivästä.  Sillä kun tuo mun jalka ei oikein anna periks ton ratsastuksen kanssa, niin on keksittävä muuta tekemistä Elmerin kanssa, jotta se saa kuitenkin liikuntaa. Pari kaveria onneksi lupautu käymään sitä ratsastamassa sinä aikana kun itse en pysty.

Tosiaan eilen Elmeriä juoksutettiin liinassa, mikä meni yllättävän hyvin, siihen nähden että meillä olon aikana sitä ei montaa kertaa ole edes juoksutettu, ja edellisessä kodissa kuulemma joskus varsana viimeksi ollut liinassa.

Oikea kierto liinassa juoksuttaessa meinaa olla hankalampaa, sillä Elmerin on hirveän vaikea ymmärtää että pitäisi mennä ympyrällä, se olis aina tulossa kainaloon seisoskelemaan.
Eilen kuitenkin meni jo jokseenkin hyvin, välillä yritti puskea keskelle, mutta kun taas sai menemään ympyrälle ja liikkeelle niin puksutti menemään etiäpäin.
 Toi oikea  kierto on siis myös ratsastaessa se vaikeampi, ja se on myös mulle itselleni se vaikeampi suunta, joten siitä ei ikinä tule hyvää, mutta meille ihan riittävän hyvä, koska me ei kuitenkaan mihinkään suurempiin kisoihin tms tähdätä. (:

 Ohessa kuvia eiliseltä, sillä tänään tuli tekstiä todella vähän. =)







Päätettiin hypyttää Elmeriä ihan muutama hyppy liinassa matalia esteitä, ja katsoa vähän millainen tekniikka sillä on hypätä.  Elmeri ei onneksi kuumunut hypätessä  lainkaan, mikä on minun onni, sillä oon saanut ihan tarpeekseni sellaisista hevosista. Osa hypyistä tuli todella kaukaa, mutta suhteellisen hyvä tekniikka siltä onneks löytyy. Kuvat nyt ei puhu ihan puolestaan kokonaan, mutta näkee niistä nyt jotakin sentäs. (: 




Elmeri aatteli ettei varmasti pudota. Tai sitten nää oli vaan liian matalia sille? :D



Tähän loppuun mun täytyy kyllä vielä hehkuttaa meidän uusia varuste hankintoja! Ne on vaa nii ihanat!
Eli ensimmäisenä nää meijän bling bling meksikolaiset suitset, mielestäni nää on hyvän näköiset ( tosin Elmeri ei selkeestikkään tykkää niin paljoo kun minä :D), tosi hyvän tuntuista pehmeää nahkaa ja muutenkin tähän mennessä oon vaan löytänyt hyviä puolia näistä. (:  Mitkään yyber kalliit suitsethan nää ei oo, mutta ihan tarpeeks hyvät meidän käyttöön. =) Täytyy niitä vielä vähän säädellä Elmerin päähän sopiviks, sillä Elmerin pää on sen mallinen et tuntuu ettei mitkään suitset oikein istu kunnolla. Mutta siis kyseessä on nämä suitset.



Toisena meidän riimut ja naru, naru on vanha ja elämää nähnyt, mutta sointuu väriltään erittäin hyvin tähän meidän väri maailmaan.  Pesun ja uuden lukon laiton jälkeen menee hyvin käytössä vielä pitkään.
Riimu on tosin jo jonkin verran haalistunut väriltään, mutta onhan se ymmärrettävää ettei mikään ikuisesti kestä.  =)  Tykkään tuosta riimusta erityisesti sen takia, koska sen saa avattua myös turvan päältä, sekä leuan alla on pikalukko, ja koska niskassa ja turvan kohdalla on tuo pehmike. =)  Narulle ei tullut hintaa mitään, ja riimu oli vain 13e, läheisestä eläintarvike kaupasta.




Sitten viimeisenä, muttei kuitenkaan vähäisempänä uusi satulahuopa, sekä itse tuunatut jalustimet.
Satulahuopa on Eurohunterin käden jälkeä, ja olen ollut todella tyytyväinen hintaansa nähden. Tämä siis maksoi 25e samasta paikasta kuin riimu.  Huopa on mukavan paksu, muttei kuitenkaan liian paksu. Ja aivan ihanan värinen! =)  Koristenyöri, ja kanttinauha tuo pienen yksityiskohdan huopaan, ei kuitenkaan liian paljoa silmään pistävä.

Jalustimet on eurohunterin myös, entiksi puhdistin pinnan, jonka jälkeen maalasimme ihan spray maalilla ensiksi yhteen kertaan, sitten toiseen ja vielä kolmannen kerran. Ja siis spray maali on ostettu Motonet:istä 4,90e / pullo. Lopuksi maalin kuivuttua, liimasin "timantteja" kiinni ( Kaupan askartelu puolelta 2,95e /paketti ja pakettiin jäi vielä sen verran, että tekee vaikka kymmenet jalustimet vielä) Eli timanteilla ei ollut hintaa oikeastaan mitään. =)  Ensimmäinen niistä jo on irronnut käytössä, mutta se ei haittaa, sillä tiesin että ne ei varmastikkaan kovin kauaa tule pysymään.


3 kommenttia:

  1. Ihana hevonen sinulla ja mukava blogi myös! :)
    www.kaniponi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva jos tykkäät, tosin kirjottelu jäänyt nyt vähemmälle, mutta eiköhän se tästä lähde taas käyntiin. (:
      Sulla myös kivan olonen blogi! =)

      Poista
    2. Kiitos ja kiva jos tykkäät, tosin kirjottelu jäänyt nyt vähemmälle, mutta eiköhän se tästä lähde taas käyntiin. (:
      Sulla myös kivan olonen blogi! =)

      Poista